retriever medianieuws

In het verlengde van de Retriever mediadatabase publiceren we hier het belangrijkste medianieuws. Hierin schrijven we over nieuwe lanceringen en grote wijzigingen in het medialandschap, altijd onder vermelding van de informatie die je nodig hebt om succesvolle mediacampagnes op te stellen. Volg het Retriever medianieuws en je kunt direct inspelen op de laatste ontwikkelingen.

(advertorial) FD.nl is vernieuwd! Claim de homepage met de Super Header Plus

2 april 2020  

Het vernieuwde FD.nl biedt beter overzicht en opvallende nieuwe advertentieposities. De Super Header Plus (cross device) is één van de nieuwe advertentieformaten. Een Rich Media header over de volledige breedte van het beeldscherm met een half page ad. Profiteer van het introductieaanbod met een gem. dagbereik van 200.000 impressies cross device.

Claim de homepage nu voor € 6.250,-.
Mail met Sales Support: salessupport@fdmediagroep.nl

Meldpunt corona-wijzigingen Media

31 maart 2020  

De coronacrisis, ofwel COVID_19, heeft grote impact op ons persoonlijk- en zakelijk leven. Het kabinet heeft bepaald dat de maatregelen die aan burgers en bedrijven zijn opgelegd tot minimaal 28 april a.s. van kracht zullen blijven. Verschillende mediakanalen passen hun activiteiten hierop aan. Sommige uitgevers schorten hun titels of programma’s tijdelijk op. Anderen passen verschijningsdata aan, of komen met gewijzigde content-specials. Alle wijzigingen die van invloed zijn op mediaplanning kunnen worden gemaild naar data@retriever.nl

Bikefreak-magazine nu ook in print

3 april 2020  

Bikefreak-magazine verschijnt per maart 2020 zowel in print- als online-magazine. De frequentie gaat van 6x naar 12x per jaar. Bikefreak-magazine is een blad voor en door mountainbikers uit Nederland en Vlaanderen. Test, techniek, sport en avontuur, dat zijn de vier pijlers van Bikefreak-magazine.

&GO, het vernieuwde magazine van NOAB

2 april 2020  

Het magazine Activa van NOAB is per 27 maart jl. vervangen door &GO. Het vernieuwde magazine bestaat uit een combinatie van diverse rubrieken zoals trends & ontwikkelingen, ICT & innovatie, skills, vitaliteit en samenwerken. Het magazine wordt verspreid onder administratie- en belastingkantoren (NOAB-leden en potentiële leden), abonnees en diverse stakeholders. Daarnaast wordt &GO online gepubliceerd op de website van NOAB (exclusief voor leden). Het magazine verschijnt 4x per jaar in een oplage van 2.500 exemplaren.

Corona-virus maatregelen Rodi Media

23 maart 2020  

Rodi heeft besloten in gebieden waar zowel een midweeks- als een zondagseditie verschijnt, met één editie uit te komen. Dat wil zeggen dat de midweekse edities en zondagedities die in eenzelfde gebied uitkomen, worden samengevoegd. De midweekse edities behouden de deadline. Enkele zondagsedities hebben te maken met een iets vervroegde deadline. Deze maatregel geldt per direct en duurt zolang dit nodig is.

NUuit rubriek NU.nl tijdelijk NU thuis

20 maart 2020  

Iedere donderdag staat de dagrubriek NUuit op de voorpagina op Sanoma’s NU.nl. Gezien de maatregelen rondom het corona virus zijn activiteiten buitenhuis opgeschort. Daarom wordt deze rubriek vanaf 19 maart gerebrand naar NUthuis. In deze rubriek geeft NU.nl tips en informatie voor een leuker leven binnenshuis. In deze rubriek is het mogelijk om een smarticle te plaatsen. Het aantal article reads is gemiddeld 20.000.

Libelle Zomerweek verplaatst

20 maart 2020  

Gezien de ontwikkelingen en risico’s rondom het coronavirus wordt de de Libelle Zomerweek, die van 14 t/m 20 mei gehouden zou worden op het Almeerderstrand, verplaatst naar de nazomer van 2020 (medio augustus/september). De nieuwe datum volgt zo spoedig mogelijk.

Bioscopen tot minstens 1 juni a.s. gesloten

20 maart 2020  

Naar aanleiding van de vergaande maatregelen rondom het coronavirus die het Kabinet heeft afgekondigd zijn alle bioscopen in Nederland per 15 maart tot in ieder geval 1 juni a.s. of tot nader order gesloten.

Tijdelijke stop print edities Metro

20 maart 2020  

Als gevolg de aangepaste dienstregeling van de treinen door de coronacrisis, stopt de krant Metro haar verspreiding op de stations per maandag 23 maart a.s. De stop is voor onbepaalde tijd. De website Metronieuws.nl blijft wel nieuws en verhalen brengen.

Update RTL-programmering omtrent corona virus

20 maart 2020  

In afwachting van de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus is het niet zeker dat opnames van verschillende RTL programma’s, vanaf 6 april weer van start kunnen gaan. Ook wordt de marktindex voor de maanden maart en april a.s. aangepast van 107 naar 100. Een update van alle aanpassingen in de RTL-programmering de komende periode is hier, en in de Retriever mediadatabase te vinden. Daar vind je ook informatie over welke invloed deze aanpassingen hebben op lopende campagnes en nieuw in te kopen campagnes.