Data, functionaliteit en techniek

Alles komt samen in Retriever! De combinatie van waardevolle, betrouwbare data en gebruiksvriendelijke functionaliteit zorgen voor relevante media-informatie. De techniek zorgt ervoor dat u hier altijd en overal direct en veilig gebruik van kunt maken.

Data

Data neemt bij steeds meer organisaties een centrale plaats in. Echter, dataverzameling is moeilijk en kostbaar. Het is belangrijk om precies te zijn in de keuze welke data te verzamelen. Retriever verzamelt alle belangrijke data die nodig is om een mediaplan op te stellen. Tariefkaarten, contactinformatie, aanleverspecificaties, bereiksgegevens en alle andere benodigdheden vind je in Retriever. Samen met alle Nederlandse uitgevers en exploitanten zorgt Retriever ervoor dat de data compleet, relevant, gecheckt en gevalideerd is. Hierdoor is Retriever al sinds 2000 een Trusted Partner van een groot aantal mediabedrijven, waaronder alle Nederlandse mediabureaus en een groot aantal marketing- en communicatieprofessionals.

Functionaliteit

De functionaliteit binnen de database heeft Retriever zelf ontwikkeld op basis van diepgaande kennis van de markt, en op basis van de vraagstukken waar mediaprofessionals mee worden geconfronteerd. De search en analytics maken het mogelijk data op een gemakkelijke manier te interpreteren zodat het waardevolle input wordt in alle fases van het marketing- en communicatietraject.

Techniek

De Retriever database maakt gebruik van in eigen huis ontwikkelde SaaS (Software as a Service) software. Dit betekent dat je als gebruiker niet zelf dure software of hardware hoeft aan te schaffen, maar gebruik maakt van onze diensten via de cloud. Retriever zorgt voor applicatiebeheer zoals back-ups, onderhoud en installatie van nieuwe versies en updates. Geen zorgen over hosting of compatibiliteit: Retriever hanteert de hoogste standaarden en zorgt ervoor dat je altijd veilig kunt werken, eerder opgeslagen lijsten kunt opvragen, of je output met collega’s of klanten kunt delen.