Retriever medianieuws

In het verlengde van de Retriever mediadatabase publiceren we hier het belangrijkste medianieuws. Hierin schrijven we over nieuwe lanceringen en grote wijzigingen in het medialandschap, altijd onder vermelding van de informatie die je nodig hebt om succesvolle mediacampagnes op te stellen. Volg het Retriever medianieuws en je kunt direct inspelen op de laatste ontwikkelingen.

Mobility Energy

Pompshop en TankPro.nl Samen verder als Mobility Energy

Sinds 21 juni 2024 zijn vakblad Pompshop en nieuwssite TankPro.nl samengevoegd onder de naam Mobility Energy. Ook de Tankstation Vakbeurs heet voortaan Mobility Energy Expo. Mobility Energy magazine verschijnt zes keer per jaar en biedt nieuws, interviews en reportages over de tankstation- en carwashbranche. Op mobilityenergy.com/nl vindt de lezer vijf dagen per week het laatste nieuws en de Mobility Energy E-mail nieuwsbrief verschijnt twee keer per week. Mobility Energy is het toonaangevende platform voor professionals in de tank-, laad-, was- en shopsector in Nederland en België. Wekelijks lezen duizenden besluitvormers en beïnvloeders over de nieuwste ontwikkelingen in de branche.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
WILD FM en GLXY.RADIO

WILD FM en GLXY.RADIO breiden bereik uit via DAB+ en FM

WILD FM, de regionale dancezender, is nu in alle grote steden te ontvangen via DAB+. Dankzij een nieuwe samenwerking met GLXY.RADIO zijn de FM-frequenties van WILD FM in Noord-Holland en Flevoland vanaf maandag 3 juni overgedragen aan GLXY Radio, een zender die zich richt op hip-hop, rap, R&B, en Afro muziek.

Bart Meuleman van GLXY.RADIO ziet kansen: "De samenwerking met WILD FM biedt nieuwe mogelijkheden in Amsterdam, een stad waar GLXY.RADIO goed past."

Wild FM eigenaar Bas Emons speelt in op de verschuiving naar online en DAB+: "De uitbreiding van ons ontvangstgebied heeft prioriteit."

De samenwerking wordt gezien als een win-win situatie: WILD FM krijgt een groter uitzendgebied via DAB+ en GLXY.RADIO krijgt FM-ondersteuning.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
ICTMagazine.nl

Dolphin Publications neemt ICTMagazine.nl over

Dolphin Publications, uitgever van Techzine.nl en Techzine.eu, heeft per eind juni 2024 ICTMagazine.nl overgenomen van DNU Media. Deze strategische overname breidt het portfolio van Dolphin Publications uit, waardoor het beter kan inspelen op de behoeften van de markt voor IT-kennis en inzichten. ICTMagazine.nl richt zich op de zakelijke kant van IT, terwijl Techzine diepgaande technologische inhoud blijft bieden. ICTMagazine.nl zal volledig online voortgezet worden en ook beschikbaar zijn in België. Met deze uitbreiding kan Dolphin Publications nu een breder publiek binnen organisaties aanspreken die te maken hebben met IT.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Tweakers

Tweakers wordt onderdeel van het run of network van DPG Media

Vanaf 2 juli 2024 wordt Tweakers een onderdeel van DPG Media's reguliere advertentieplatform. Tweakers is een technologiewebsite die nieuws, reviews, en prijsvergelijkingen van elektronica biedt. De site heeft een actieve community die deelneemt aan discussies en bijdraagt aan de inhoud. Doordat Tweakers nu onderdeel uitmaakt van het run of network van DPG Media, wordt het meten en rapporteren van advertenties weer mogelijk. Adverteerders kunnen hun campagnes en advertenties inkopen op Tweakers via Direct, Adoptimize, Programmatic en het selfservice platform Ad Manager.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Videoland: Branded Strip en Eye Catcher

Nieuwe Advertentiemogelijkheden op Videoland: Branded Strip en Eye Catcher

Ad Alliance heeft recent nieuwe advertentiemogelijkheden toegevoegd aan het SAVOD-aanbod (Subscription Advertising Video On Demand) bij Videoland: de Branded Strip en de Eye Catcher. De Branded Strip stelt adverteerders in staat om een advertentiestrip op de homepage van het Videoland-platform te claimen en aan te passen aan hun huisstijl. Voorbeelden hiervan zijn campagnes van Albert Heijn rond de Paasdagen en Nivea in samenwerking met 'Echte Gooische Moeders'.

De Eye Catcher, een doorvertaling van de eerder geïntroduceerde Pauze Ad, maakt het mogelijk voor adverteerders om producten die in het programma verschijnen te promoten. Als een kijker op de pauzeknop drukt, verschijnt er een kleine catalogus met producten uit de betreffende aflevering. Een QR-code leidt de kijker naar de website van de adverteerder voor meer informatie over deze producten. Een recent voorbeeld hiervan is de samenwerking met Eijerkamp in het programma 'Kopen Zonder Kijken'.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Saar

Advertentieverkoop Saar weer naar Value Zipper

Sinds mei 2024 is de advertentieverkoop voor Saar weer ondergebracht bij Value Zipper. Saar, uitgegeven door Snippet Media, biedt een breed scala aan artikelen en rubrieken over reizen, culinair, gezondheid, uiterlijk, familie, mantelzorg, cultuur, pubers en seks. Saar Magazine verschijnt zeven keer per jaar met een oplage van 27.000 exemplaren. Het platform trekt maandelijks 600.000 unieke bezoekers en heeft een aanzienlijke aanwezigheid op sociale media met 64.000 Facebookfans en 15.000 Instagramvolgers onder @saarmagazine. Daarnaast heeft de nieuwsbrief van Saar 32.500 abonnees. De advertentieverkoop van De Saarpodcast wordt verzorgd door BIEN.Media B.V.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Tina

Uitgeverij De Jonge Lezer Neemt Tina Over van DPG Media

Uitgeverij De Jonge Lezer B.V. heeft Tina overgenomen van DPG Media. Tina begeleidt lezers op hun reis van meisje naar puber met inspiratie, humor en ondersteuning. Het magazine bereikt maandelijks 374.000 Nederlanders, heeft bijna 400.000 volgers op social media en trekt 30.000 festivalbezoekers. Samen met de titels Penny, Meiden en Stoer wil De Jonge Lezer met Tina nog meer kinderen verleiden tot lezen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
BSL Media & Learning

Bohn Stafleu van Loghum wordt BSL Media & Learning

Bohn Stafleu van Loghum verandert van naam naar BSL Media & Learning. Deze naamswijziging weerspiegelt de huidige focus van het bedrijf op het ondersteunen van zorgprofessionals gedurende hun hele carrière, van studie tot pensioen, en het bevorderen van zowel individuele als collectieve ontwikkeling binnen de zorgsector.

Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. BSL Media & Learning blijft zich inzetten voor het leveren van betrouwbare vakinformatie, het organiseren van relevante evenementen en het ontwikkelen van praktische leeroplossingen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
NSMBL

Vanaf 1 juli 2024 integreert Mediahuis Nederland de website Beautify in NSMBL

Mediahuis Nederland integreert vanaf 1 juli 2024 de website Beautify in lifestylewebsite NSMBL. Beautify biedt sinds 2014 dagelijks tips voor uiterlijke verzorging en innerlijke groei. Door deze samenvoeging biedt NSMBL een breder aanbod, zodat lezers nu op één plek alle benodigde informatie kunnen vinden. NSMBL behandelt onderwerpen als mode, liefde, eten, emotie en kunst, en biedt een kijkje in de mode-industrie.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Transport & Logistiek en Routiers

Transport Vakmedia overgenomen door ProMedia Group

Op 1 juni 2024 heeft ProMedia Group, de business-to-business uitgeverij gespecialiseerd in transport, logistiek en mobiliteit, Transport Vakmedia overgenomen. Met deze overname verwerven zij de titels Transport & Logistiek en Routiers. Transport & Logistiek richt zich voornamelijk op managementniveau, terwijl Routiers zich focust op de operationele kant, met name op chauffeurs. Routiers verschijnt 6 keer per jaar in een oplage van 4.000 exemplaren en Transport & Logistiek verschijnt 10 keer per jaar in een oplage van 4.000 exemplaren. Beide titels betreffen een magazine, website en nieuwsbrief.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
SkyShowtime

Ad Alliance en Paramount Global breiden samenwerking uit voor advertentieverkoop SkyShowtime in Nederland

Ad Alliance en Paramount Global gaan samenwerken bij de advertentieverkoop voor de SAVOD-tier (Subscription-based Video On Demand met advertenties) van SkyShowtime in Nederland. Deze samenwerking, die per direct ingaat, breidt hun bestaande samenwerking in het lineaire domein uit.

Adverteerders krijgen toegang tot content zoals Oppenheimer, Yellowstone, South Park en kinderseries zoals SpongeBob SquarePants en Paw Patrol. SkyShowtime introduceert een abonnementsvorm met advertenties en kiest in Nederland exclusief voor Ad Alliance. Advertentiemogelijkheden omvatten prerolls en midrolls.

Met SkyShowtime in het partnernetwerk verzorgt Ad Alliance nu de advertentieverkoop voor de SAVOD-tier van Videoland, HBO Max en SkyShowtime in Nederland. Dit netwerk combineert SAVOD, Connected TV, Online Video en lineaire TV.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Het Waterschap

Elma Media verzorgt advertentieverkoop voor Unie van Waterschappen

In opdracht van KrisKras Communicatie gaat Elma Media de acquisitie verzorgen voor de communicatiemiddelen van de Unie van Waterschappen. KrisKras Communicatie ontwikkelt een vernieuwde strategie en een nieuw ontwerp voor het magazine. Vanaf 1 juni 2024 verzorgt Elma Media de advertentieverkoop voor het magazine 'Het Waterschap' en de maandelijkse digitale nieuwsbrief van de Unie van Waterschappen. 'Het Waterschap' verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 3.700 exemplaren en richt zich op dijkgraven, waterschapsbestuurders, secretaris-directeuren, waterschapsdirecteuren, overige medewerkers van de waterschappen, provinciebestuurders en -ambtenaren, gemeentebestuurders en -ambtenaren en aan de overheid gelieerde instellingen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
PADEL

FC Klap lanceert het magazine Padel

FC Klap lanceert begin september, tijdens Premier Padel Rotterdam in Ahoy, het tijdschrift PADEL. Het magazine richt zich op de snel groeiende groep padelliefhebbers in Nederland en biedt een combinatie van inspiratie en informatie. Artikelen variëren van de nieuwste uitrusting en accessoires tot trends en ontwikkelingen binnen de sport. PADEL bevat bijdragen van experts, bekende liefhebbers en padel-enthousiastelingen, en behandelt ook materiaal, ballen en schoeisel. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en is verkrijgbaar op 4.000 verkooppunten, sportwinkels en padelbanen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Mobiliteit.nl

Mobiliteit.nl: Het Nieuwe Platform voor de (Semi)Publieke Mobiliteitssector

Per 1 april jl. zijn de mediatitels VerkeersNet.nl, OVPro.nl en een deel van TaxiPro.nl samengegaan in een nieuw platform: Mobiliteit.nl. ProMedia Publishers B.V. is de uitgever en verzorgt de advertentieverkoop.

TaxiPro blijft bestaan en richt zich enkel en alleen op de straattaxi sector. Het nieuwe platform Mobiliteit.nl richt zich op professionals werkzaam in de (semi)publieke mobiliteitssector. Onderdeel hiervan is ook een nieuw kwartaalmagazine vanaf september 2024, inclusief de Mobiliteit Eindejaarsspecial.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
In Business Network

Brabant Business Media is verdergegaan onder de naam 'In Business Network'

Brabant Business Media is vanaf 1 mei 2024 verdergegaan onder de naam 'In Business Network'. Het netwerk ondersteunt ondernemers door hen te voorzien van informatie, kennis en inspiratie, met een focus op het uitlichten van succesvolle innovaties. Het platform deelt verhalen van ondernemers over hun uitdagingen en successen en organiseert kennissessies om specifieke vragen van ondernemers te beantwoorden. Bovendien verbindt het netwerk het bedrijfsleven met overheids- en onderwijsinstellingen en voorziet het diverse sectoren van relevante informatie over ondernemersvraagstukken.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Golazo Media

Arko Sports Media verder als Golazo Media

Per mei 2024 gaat Arko Sports Media verder als Golazo Media, als onderdeel van de rebranding strategie van Golazo Group. Golazo Media vertelt verhalen, deelt kennis en enthousiasmeert. Als uitgever en communicatiebureau ondersteunt het bedrijven en organisaties in sport, bewegen en gezondheid. Golazo Media richt zich op strategie, contentcreatie, publicatie en distributie om doelgroepen te versterken en in beweging te brengen. Bekend van titels als BridgeNL, Wandel.nl Magazine, SPORT en Bestuur en Management, biedt het vakinhoudelijke boeken en tijdschriften voor professionals en studenten, en inspireert consumenten met magazines over diverse sporten.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
BusinessWise

DPG lanceert mediamerk voor het bedrijfsleven: BusinessWise

DPG Media heeft 18 april jl. het mediamerk BusinessWise gelanceerd, gericht op het combineren van actuele zakelijke informatie met persoonlijke ontwikkeling. Het merk focust op audio- en videocontent.

Naast De Ondernemer, onderdeel van de zakelijke portefeuille van DPG Media, biedt het online platform dagelijks actuele inzichten en praktische adviezen via social media, podcasts en video's. BusinessWise benadrukt dat succesvolle bedrijfsvoering start bij de ontwikkeling van zowel professionele als persoonlijke vaardigheden van mensen.

DPG Media betrekt diverse professionals, waaronder C-level executives en economen. Roelof Hemmen, Gerben van Driel en Anne-Marie Fokkens zijn de gezichten van het merk. BusinessWise biedt dagelijks nieuwe, toegankelijke audio- en videocontent en organiseert wekelijks evenementen zoals Studio BusinessWise en BusinessWise Experts, die focussen op vernieuwende ideeën en processen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
reclamemast A9 Beverwijk

Hillenaar Outdoor lanceert nieuwe digitale reclamemast aan A9 in Beverwijk

Per 1 mei 2024 biedt Hillenaar Outdoor een reclamemast aan op de nieuwe locatie langs de A9 bij Beverwijk. Deze nieuwe mast biedt adverteerders om hun boodschap over te brengen aan een breed en gevarieerd publiek. De reclamemast aan de A9, een belangrijke verkeersader tussen Haarlem en Alkmaar, bereikt wekelijks ruim 330.000 passanten. Deze kan ingezet worden voor lokale campagnes of in combinatie met andere objecten voor een landelijk bereik.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Social1nfluencers

Talpa Network breidt social influencer portfolio uit met 7 nieuwe talenten

Social1nfluencers, deel van Talpa Network, gaat samenwerken met Supergaande, gevormd door Qucee en Nesim, en met 538-dj's Julia van Reyendam, Jordi Warners en William Hunswijk. Deze samenwerkingen vallen samen met de terugkeer van het Social1nfluencers (S1) label dat de interactie tussen merken en contentmakers bevordert. Het netwerk wordt verder uitgebreid met nieuwe talenten en een vergroot YouTube Multi-Channel Network, inclusief kanalen zoals dat van Soufiane Touzani. Paul van den Heuvel, hoofd van Social1nfluencers, spreekt over de focus op creativiteit en het bevorderen van succes in digitale content.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Influencerregels.com

Nieuw certificaat voor meer transparantie in influencer marketing gelanceerd

Om transparantie te verhogen introduceren brancheverenigingen DDMA, bvA en de Stichting Reclame Code per 22 april 2024 een certificaat en openbaar register genaamd 'Certified by Influencerregels.com'. Influencer marketing heeft zich snel ontwikkeld, wat heeft geleid tot strengere regels, zoals de verplichting om betaalde samenwerkingen publiek te maken. Het certificaat toont aan dat ze goed geïnformeerd zijn over de relevante wetten en regels.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Viaplay TV

SBS9 verder onder de naam Viaplay TV

Sinds 5 april 2024 gaat SBS9 verder onder de naam Viaplay TV, na een strategisch contentpartnerschap tussen Talpa Network en Viaplay Group, de eigenaar van de streamingdienst. Dit partnerschap biedt Talpa Network de mogelijkheid om een deel van het sportaanbod van Viaplay uit te zenden. Op Viaplay TV zijn Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation, en voetbal uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga te zien. Ook internationale series, films en lokaal entertainment maken deel uit van het aanbod.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
MMA Social Media Monitor

De MMA Social Media Monitor data voor Q1 2024 zijn gepubliceerd in Retriever

De nieuwste gegevens van de MMA Social Media Monitor voor het eerste kwartaal van 2024 zijn gepubliceerd in Retriever. Ze laten zien dat magazine merken hun volgers aantallen op Instagram, YouTube en TikTok blijven vergroten, terwijl Facebook en X een daling ervaren. Deze trend van groei in netwerken die zich richten op rijke inhoud, voornamelijk video, en minder op sociale interacties, wordt wereldwijd waargenomen. Volgens het Reuters Institute for the Study of Journalism past deze ontwikkeling binnen een grotere trend, vaak aangeduid als de 'big social media reset'. Deze verschuiving stelt uitgevers voor de uitdaging om hun capaciteiten in het produceren van korte sociale video's te verbeteren, een essentiële vaardigheid om betrokkenheid en zichtbaarheid te verhogen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
De Heraut

Hart van Lansingerland geïntegreerd in De Heraut

Per 1 april 2024 zijn de uitgevers van huis-aan-huiskranten Hart van Lansingerland en De Heraut gaan samenwerken, en worden de titels samengevoegd onder de naam De Heraut. Deze samenvoeging bevordert de ontwikkeling en versterking van het lokale nieuws. De gecombineerde krant is nu onderdeel van een grotere titelportefeuille. Heraut Uitgeverij bv staat voortaan bekend als De Heraut Mediacentrum B.V.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Kleuterzaken

Kleuterzaken: nieuw tijdschrift voor kleuterprofessionals

Op 3 april 2024 is 'Kleuterzaken' gelanceerd, een nieuw tijdschrift gericht op onderwijsprofessionals die met kleuters werken. Het magazine biedt een mix van theoretische inzichten en praktische informatie, bedoeld voor directe toepassing in de klas. Met een specifieke focus op de circa 35.000 kleuterprofessionals in Nederland, waaronder kleuterleerkrachten en onderbouwcoördinatoren, voorziet 'Kleuterzaken' in de vraag naar gespecialiseerde kennis binnen dit vakgebied. Het blad verschijnt in 2024 vier keer per jaar en vanaf 2025 vijf keer per jaar. Het wordt uitgegeven door Instondo B.V., die ook de advertentieverkoop verzorgt.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
LINDA.meiden

LINDA.meiden is vernieuwd

LINDA.meiden, gericht op millenials en Gen Z, gaat zich meer focussen op online content, een nieuwe app en vanaf juni 2024 een betaald digitaal abonnement. Het magazine verschijnt voortaan 4 keer per jaar in plaats van 6 keer. Het formaat is vanaf 26 maart groter en dikker dan voorheen.

De doelgroep van LINDA.meiden brengt steeds meer tijd online door, en daarom stemt de redactie de contentstrategie af op deze ontwikkeling door het digitale aanbod van het merk uit te breiden. Hoewel het fysieke magazine nog steeds een kernonderdeel vormt, legt LINDA.meiden de nadruk nu meer op het aanbieden van online content. Het streven is om een online platform te ontwikkelen dat jongeren aantrekt met een scala aan verhalen, video's, interviews en podcasts die amusement, reflectie of emotie bieden, verrijkt met exclusieve aanbiedingen en toegang tot speciale evenementen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
RTL Nieuws & Entertainment

RTL Integreert Nieuws & Entertainment in één Platform

Per april 2024 integreert RTL Nederland RTL Nieuws binnen het domein RTL.nl en de bijbehorende app, volgend op de eerdere integratie van RTL Boulevard vanaf november 2023. DPG Media blijft binnen het DPG Publishing Partner Netwerk de display verkoop op het vernieuwde platform beheren, met zowel programmatic als manuele inkoopopties voor display advertenties, verdeeld in secties Entertainment en Nieuws. De nieuwe app RTL Nieuws & Entertainment bundelt alle RTL-onderdelen in één interface. Ondanks de integratie blijven de redacties van RTL Nieuws en RTL Boulevard onafhankelijk werken om nieuws en entertainment te bieden.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
L1 Reclame

L1 Reclame vernieuwt: 1Limburg wordt L1 Nieuws

Per 4 maart 2024 heeft L1 Reclame een nieuw logo geïntroduceerd, en het platform 1Limburg is overgegaan in L1 Nieuws. De website 1nieuws.nl zal dienen als de centrale nieuwsbron voor L1, waar men terecht kan voor de laatste updates uit de provincie Limburg op het gebied van actualiteiten, sport, cultuur, verkeer en weer. L1 Nieuws heeft een groot bereik van 26 miljoen pagina weergaven per maand.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
RetailMedia.One

Talpa Network en RetailMedia.One: 5.000 schermen in winkels

Talpa Network, in nauwe samenwerking met RetailMedia.One, heeft enkele maanden geleden een netwerk gelanceerd, bestaande uit circa 5.000 digitale schermen in toonaangevende retailwinkels van Nederland zoals AH, COOP, Jumbo, Plus, Mediamarkt, Hema, Spar en Bruna. Dit initiatief stelt zowel endemische als non-endemische adverteerders in staat om hun doelgroepen effectief binnen de retailcontext te bereiken. Het faciliteert ook de integratie van merkboodschappen over verschillende mediakanalen, van tv en radio tot digitale en printmedia. Deze advertentiemogelijkheden zijn nu opgenomen in de Retriever Mediadatabase.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Quest

20 jaar Quest: Vernieuwing in print en uitbreiding online

De titel Quest van Hearst Netherlands viert zijn 20-jarig bestaan met vernieuwingen in zowel de printeditie als de digitale content. Het magazine krijgt een fris ontwerp en blijft 13 keer per jaar verschijnen. Online gaat Quest meer nieuwe inhoud bieden, waaronder dagelijkse updates over wetenschap en toegang tot een uitgebreid archief. Deze vernieuwingen zijn gericht op het verrijken van de leeservaring en het toevoegen van waarde voor abonnees. Met de ambitie Nederland op een leuke wijze slimmer te maken, streeft Quest ernaar een verbindende rol te spelen tussen wetenschap en het Nederlandse publiek.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
DW+ Therapeut

Olthof/MMP BV lanceert vakblad voor gezondheidsprofs: DW+ Therapeut

Olthof/MMP BV heeft 16 februari jl. het nieuwe vakblad "DW+ Therapeut Magazine" gelanceerd. Dit magazine richt zich op zelfstandige drogisten, therapeuten, orthomoleculair beroepsbeoefenaars en voedingsdeskundigen. Het blad verschijnt zes keer per jaar en biedt nieuws uit de branche, deelt ervaringen en laat specialisten aan het woord. DW+ Therapeut Magazine bereikt voornamelijk rond de 4.000 zelfstandige therapeuten, of ze nu wel of niet verbonden zijn aan een therapeutencentrum. Daarnaast wordt het blad, in samenwerking met de DW Krant, ook verspreid onder ongeveer 450 zelfstandige drogisten.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
De Visspecialist

VNV kiest Elma Media als mediapartner

De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) heeft begin dit jaar Elma Media gekozen als mediapartner. De VNV informeert haar leden via de website, digitale nieuwsbrieven die tweewekelijks verschijnen, en sociale media. Het kwartaalmagazine 'De Visspecialist', dat voorheen twee keer per jaar werd gepubliceerd, verschijnt nu vier keer per jaar in een oplage van 1.700 exemplaren. De eerstkomende editie verschijnt 29 maart a.s. en de advertentieverkoop wordt verzorgd door Elma Media.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
NOUVEAU

Pijper Media neemt NOUVEAU over van DPG Media

Pijper Media neemt vanaf 1 maart 2024 NOUVEAU over van DPG Media. Deze overname versterkt het glossy assortiment van Pijper Media, dat titels zoals Elegance en Grazia bevat. Voor DPG Media sluit de verkoop aan bij hun strategie om digitaal groei te versnellen binnen het vrouwensegment, met een nadruk op vooraanstaande merken als Libelle, Margriet, en Flair, gericht op het maken van maatschappelijke impact.

NOUVEAU richt zich op stijlvolle 45+ vrouwen en verschijnt 12x per jaar en heeft een oplage van ruim 28.000 exemplaren. Daarnaast beschikt NOUVEAU over een online platform en inspirerende social media kanalen, met een dagelijks online bereik van 70.000 vrouwen, die worden geïnformeerd over de laatste trends op het gebied van mode, beauty, kunst, health, lifestyle, royalty en travel. De nieuwe hoofdredacteur wordt Sandra ten Brink.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Vrij Nederland

Vrij Nederland gaat zelfstandig verder

Vanaf 1 april 2024 gaat Vrij Nederland zelfstandig verder, geleid door Sander Heijne. Vrij Nederland wordt eigenaar van een nieuwe BV. Het blad werkt samen met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam voor onafhankelijke journalistiek. Het papieren magazine blijft en er komt meer online content, zoals artikelen, podcasts en video's. In de afgelopen periode heeft Pakhuis de Zwijger veel geïnvesteerd in mogelijkheden om online programma’s te maken. Met de verzelfstandiging van Vrij Nederland kan WPG Uitgevers zich volledig concentreren op het uitgeven van boeken en luisterboeken.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
digitale reclamemast Roosendaal A17

Nieuwe reclamemast van Hillenaar Outdoor langs A17 Roosendaal

Vanaf 1 maart 2024 voegt Hillenaar Outdoor een nieuwe digitale reclamemast toe aan haar portfolio langs de A17 bij Roosendaal. Deze mast biedt adverteerders de mogelijkheid om hun boodschap effectief te communiceren met een breed publiek, gezien de ligging langs deze drukke snelweg. Daarnaast bevindt de mast zich in de buurt van Designer Outlet Roosendaal, wat adverteerders de kans biedt om zichtbaar te zijn bij het winkelend publiek. Adverteerders bereiken wekelijks ongeveer 213.000 passanten met digitale schermen van 800x480 pixels.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Enter Media

Enter Media heeft naamswijzigingen doorgevoerd in enkele titels

Enter Media heeft de namen van verschillende titels in haar portfolio gewijzigd. De editie van BussumsNieuws, inclusief NaarderNieuws en MuiderNieuws, heet per 24 januari 2024 'GooiseMerenNieuws'. De Gooi en Eembode heeft per 1 februari 2024 de titel 'HilversumsNieuws' aangenomen. Het Nieuwsblad voor Huizen heet per 21 december 2023 'HuizerNieuws' en Laarder Courant de Bel heet per 1 januari 2024 BELNieuws. Alle titels hebben ook bijbehorende websites.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
De Hippe Vegetariër

De Hippe Vegetariër sluit partnerschap met Shopsuite BV

De Hippe Vegetariër, een Food & Lifestyle blog vegetariërs, flexitariërs en foodies, bundelt vanaf februari 2024 de krachten met Shopsuite BV. Het platform, een initiatief van vegetarische autoriteit Isabel Boerdam, heeft als missie om meer mensen te verrassen met de smaak van de vegetarische keuken. Isabel en haar team blijven het creatieve brein achter de inhoud, terwijl Shopsuite BV technologische ondersteuning biedt en verantwoordelijk is voor de branded content- en advertentieverkoop. Samen streven ze ernaar het platform naar een hoger niveau te tillen, met als doel een toekomst te creëren waarin meer plantaardig, en daarmee duurzamer eten steeds populairder wordt.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Oostenrijk Magazine

Special interest uitgeverij Virtùmedia zet Oostenrijk Magazine voort

Special interest uitgeverij Virtùmedia zet Oostenrijk Magazine in 2024 voort, een titel die tot 2020 door FREN Media werd uitgegeven. Dit lifestyle magazine, gericht op liefhebbers van het goede leven die belang hechten aan kwaliteit, belicht steden en regio's, fiets- en wandelavonturen, tradities, iconische bedrijven, en traditioneel handwerk. Het deelt favoriete recepten en tips voor genotsadressen, van topkoks tot innovatieve wijnboeren en producenten. Oostenrijk Magazine verschijnt vijf keer per jaar in een oplage van 10.000 exemplaren.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Service Apotheek Magazine

Leef! wordt Service Apotheek Magazine

Vanaf 1 februari 2024 wijzigt Uitgever Nederlandse Service Apotheek Beheer B.V. de naam van het magazine Leef! naar Service Apotheek Magazine. Het magazine verschijnt driemaal per jaar en heeft een oplage van 200.000 exemplaren. Het richt zich op onderwerpen rond gezondheid en vitaliteit, met iedere uitgave een herkenbaar thema. Service Apotheek Magazine is beschikbaar bij alle Service Apotheken en bij samenwerkende huisartsen, gezondheidscentra en andere lokale zorginstellingen.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Mediahuis Radio

RadioCorp is Mediahuis Radio geworden

Per 1 januari 2024 heeft Mediahuis al haar radioactiviteiten in Nederland samengebracht onder de naam Mediahuis Radio, voorheen bekend als RadioCorp BV. Mediahuis Radio is nu hét huis van Radio Veronica, 100% NL, SLAM!, Sublime en Sunlite. Gezamenlijk bereiken zij samen wekelijks ongeveer 4,5 miljoen luisteraars. De verkoop van spotadvertenties voor deze stations blijft de verantwoordelijkheid van One Media Sales. Voor non-spot reclame (branded content) en multimediale campagnes kunnen klanten terecht bij de verkoopafdeling van Mediahuis Radio. Met deze stap zijn de radioactiviteiten van Mediahuis in Nederland losgekoppeld van Audiohuis Amsterdam, de organisatie die zich richt op podcasts en on-demand audio.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Audiohuis Amsterdam

Audiohuis Amsterdam voegt Sport- en Cyberveiligheidspodcasts toe van Corti Media

Audiohuis Amsterdam B.V. heeft per januari 2024 de podcasts 'Aanvoerders', 'Game Changers' en 'Het Digitale Front' van Corti Media aan haar portfolio toegevoegd. 'Aanvoerders', met olympisch hockeykampioen Kim Lammers en journalist Suse van Kleef, brengt gesprekken met huidige en voormalige aanvoerders van opmerkelijke sportteams. 'Gamechangers', gepresenteerd door Thijs en Merijn Zeeman, belicht de invloed van vernieuwers op de sportwereld en de uitdagingen die ze ondervinden. In 'Het Digitale Front' analyseren Harm Teunis en Dave Maasland wekelijks actuele cyberveiligheidsthema's, waaronder recente hacks en cyberaanvallen, en de gevolgen hiervan voor de digitale veiligheid.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Ad Alliance

Ad Alliance verlengt vier belangrijke partnerships

In 2024 heeft Mediasaleshuis Ad Alliance overeenstemming bereikt over de verlenging van vier belangrijke partnerships. Deze partners zijn Paramount, The Walt Disney Company Nederland, Warner Bros. Discovery en Ziggo Sport. Dit betekent dat de advertentieverkoop voor zowel online als lineaire merken bij Ad Alliance de komende jaren wordt voortgezet.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Kink neemt FM-frequenties van Decibel in de Randstad over

Kink neemt FM-frequenties van Decibel in de Randstad over

Kink neemt de regionale FM-frequenties van Decibel in de Randstad over en zal vanaf 23 januari 2024 uitzenden op vijf FM-frequenties in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Dit biedt Kink de mogelijkheid om hun bereik in de Randstad en voor luisteraars in de auto uit te breiden. Radio Decibel zal vanaf 14 januari 2024 stoppen met uitzenden op FM en DAB+ en verdergaan als een online station, gericht op het versterken van de online community en een platform voor muziekliefhebbers van de jaren '90​​​​.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
De Kalverhouder en Ons Kalf

Advertentieverkoop De Kalverhouder en Ons Kalf naar AgriPers BV

Vanaf 2024 neemt AgriPers de verkoop van advertenties voor De Kalverhouder en Ons Kalf, uitgegeven door de Vereniging van Kalverhouders (VVK), op zich. De Kalverhouder bestaat uit een vakblad en een website. Het vakblad biedt praktische informatie voor het produceren van gezond en veilig kalfsvlees. Ons Kalf richt zich op het bevorderen van samenwerking tussen de melkvee- en kalverhouderij. Dit gebeurt vooral in het licht van veranderende wetgeving, duurzaamheidsdoelen en maatschappelijke acceptatie, met een focus op verbeterde afstemming en communicatie tussen beide sectoren.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Classicnl

Advertentieverkoop classicnl naar E Power Audio Sales

Per 1 januari 2024 verzorgt E Power Sales de advertentieverkoop van classicnl. De radiozender met non-stop klassieke muziek, afgewisseld met ANP-nieuws en weerberichten. Met een doelgroep voornamelijk bestaande uit luisteraars vanaf 35 jaar, bereikt classicnl wekelijks ongeveer 350.000 unieke luisteraars.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Waidmannsheil

Waidmannsheil, een jacht- en natuurmagazine naar Spoor & Partners Uitgeefdiensten

Per begin december jl. heeft Spoor & Partners Uitgeefdiensten de titel Waidmannsheil overgenomen van Uitgeverij Hubertus. Het tijdschrift is een jacht- en natuurmagazine dat zich richt op een doelgroep van mensen die geïnteresseerd zijn in jagen, natuurbescherming, fauna en flora. De lezers van dit tijdschrift zijn onder andere jagers, natuurliefhebbers, wildbeheerders, en mensen met een interesse in outdoor- en natuur gerelateerde activiteiten. Het magazine verschijnt 6x per jaar in een oplage van 2.500 exemplaren. De advertentieverkoop wordt verzorgd door Bureau Van Vliet B.V.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
kasmagazine.nl

Nieuw digitaal kennisplatform 'kasmagazine.nl' voor de tuinbouwsector

In december 2023 heeft KAS Magazine een nieuw digitaal kennisplatform 'kasmagazine.nl' gelanceerd voor de tuinbouwsector. Op dit platform vind je veel van de content uit KAS Magazine terug, aangevuld met onder andere foto, video en podcasts. KAS Magazine streeft ernaar om de tuinbouwsector op een representatieve manier te vertegenwoordigen, waarbij de focus ligt op gedreven ondernemers en actieve bedrijven. Gedurende het hele jaar staan de belangrijkste onderwerpen binnen de tuinbouw in de schijnwerpers. Informatie over de advertentiemogelijkheden vind je in Retriever.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Klusvisie

Eisma Media Groep neemt Klusvisie over

Met ingang van 1 januari 2024 neemt Eisma Media Groep de vaktitel Klusvisie over van Sanders Media. Klusvisie bestaat uit een magazine, nieuwsbrief en website, en richt zich op klusbedrijven, zzp'ers in de bouw en kleine aannemers. Klusvisie zal voortaan samengaan met ZO!Bouw, een ander merk van Eisma Media Groep, dat zich eveneens op deze doelgroep richt. ZO!Bouw gaat op in de titel Klusvisie en verschijnt zes keer per jaar in 2024. Daarnaast biedt de bijbehorende website dagelijks praktische vakinformatie en relevante content.


 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
The Loop

Nieuw pakket 'The Loop' van Ocean Outdoor Nederland

Sinds eind november 2023 biedt Ocean Outdoor Nederland het nieuwe netwerk 'The Loop' aan. The Loop biedt een netwerk van 65 full-motion schermen in twee winkelcentra: Westfield Mall of the Netherlands en Shoppingcenter Utrecht Overvecht. Westfield beschikt over 26 dubbelzijdige totems en verwelkomt jaarlijks 14,5 miljoen bezoekers. Utrecht Overvecht heeft 12 totems, waarvan 1 dubbelzijdig en trekt jaarlijks 7,2 miljoen mensen. Beide centra zijn uitgebreid met Ocean Labs-technologie, geschikt voor livestreaming, data-integratie en sociale feeds en trekken een divers publiek.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
flow

Flow Magazine naar Roularta Media Nederland

Op 31 december 2023 neemt Roularta Media Nederland de titel "Flow" officieel over van DPG Media. Deze titel bestaat uit een magazine, website, nieuwsbrief en social media kanalen. Het magazine heeft een gemiddeld bereik per editie van 189.000 lezers 13+ (bron: NPM DGM 2023-I). Flow is een internationaal mediamerk dat mensen inspireert met levenslessen over hoe het leven anders te leven. Heeft aandacht voor wat echt belangrijk is en biedt mensen inspiratie en inzichten.


 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Bouwmat

Louwers Mediagroep integreert de publicatie 'Bouwmat' in GWW onder de naam GWW-Bouwmat

Vanaf 2024 integreert Louwers Mediagroep de publicatie 'Bouwmat' in de titel GWW. De nieuwe titel is GWW-Bouwmat, een onafhankelijk vakblad dat zeven keer per jaar (6 reguliere edities + GWW Jaarboek) verschijnt. Het magazine biedt informatie over bouwmachines, bouwmaterialen en actuele projecten in de Nederlandse en Belgische grond-, weg- en waterbouwsector. Het vakblad geeft ook inzicht in innovatieve ontwikkelingen, trends, beleid en techniek met betrekking tot civiele techniek, ondergrondse infrastructuur, energie, bouwmachines en bouwmaterieel. GWW-Bouwmat bereikt professionals in de civiele techniek, ondergrondse infrastructuur, energie, bouwmaterieel en bouwmachines in Nederland. Het printmagazine heeft een oplage van 11.000 exemplaren. Het online platform heeft 105.500 unieke bezoekers, de nieuwsbrief heeft 6.561 abonnees.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
HC Nieuws

Naamswijziging Witte Weekblad Nieuw-Vennep

Vanaf 3 januari 2024 worden de titels 'Witte Weekblad Nieuw-Vennep' en 'HC Nieuws' van BDUmedia gewijzigd. 'Witte Weekblad Nieuw-Vennep' staat dan bekend als 'HC Nieuws Zuid (HCZ)', en 'HC Nieuws' wordt aangepast naar 'HC Nieuws Noord (HCN)'. Deze huis-aan-huiskranten verschijnen binnen de gemeente Haarlemmermeer. Alle wijzigingen zijn te vinden in Retriever.


 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Prefabnieuws

Prefabnieuws, Vakkrant voor de complete Prefab industrie

Op 6 oktober jl. heeft Uitgeverij S-media de vakkrant Prefabnieuws gelanceerd. Deze vakkrant is gewijd aan de prefab industrie en houdt lezers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, innovaties en trends in deze sector. Prefabnieuws is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de prefab bouwindustrie, van architecten en ingenieurs tot aannemers en leveranciers. De inhoud van Prefabnieuws omvat inzichten in nieuwe technologieën en werkwijzen die van invloed zijn op de prefab industrie, verhalen over opmerkelijke prefabprojecten wereldwijd, en marktanalyses en informatie over innovatieve prefab-producten en -materialen voor projectverbeteringen. Het magazine verschijnt tweemaal in 2024, in het voorjaar en in het najaar.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Gids.tv

Bindinc. koopt Gids.tv

Na de recente overname van Gids.tv door Kompas Publishing van Talpa, is het nu in handen gekomen van Bindinc. Gids.tv biedt TV-gidsen, filmrecensies en entertainment nieuws. De combinatie van de informatie van Gids.tv met die van de bestaande platforms TVgids.nl en Binge.nl biedt waardevolle inzichten in de voorkeuren van Nederlandse kijkers. Deze kijkers zijn op zoek naar iets interessants om te kijken op televisie of de streamingdiensten.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine

Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine overgenomen door Roularta Media Nederland

Roularta Media Nederland BV heeft per 3 november 2023 de titels Happinez, Yoga by Happinez en Psychologie Magazine overgenomen van WPG Media. De titel Happinez, een lifestylemagazine dat zich richt op persoonlijke groei, spiritualiteit en bewust leven. Yoga by Happinez, voor liefhebbers van yoga en een gezonde lifestyle. Psychologie Magazine maakt wetenschappelijke inzichten uit de psychologie toegankelijk, begrijpelijk en praktisch toepasbaar voor iedereen in het dagelijks leven.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Helden Magazine

Helden Magazine naar Roularta Media Nederland

Roularta Media Nederland heeft per 11 oktober 2023 'Helden Magazine' overgenomen van Helden Magazine B.V. Hiermee versterkt Roularta haar positie in de Nederlandse markt, met name in het sportsegment. Helden brengt verhalen over sportprestaties, plezier, goud en de andere kant van de medaille. Over de strijd achter de prestatie en achter het falen. Verhalen die inspireren, bewonderen, verwonderen en nieuw perspectief bieden. Het print bereik van Helden bedraagt 103.000 per editie en heeft een maandelijks digitaal bereik van 1,8 miljoen impressies vanuit de website en socials. Het aantal luisteraars van de podcast is 5.000 per aflevering.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Agrio Uitgeverij

Sectortitels van Agrio Uitgeverij vanaf 2024 nieuw formaat

Vanaf januari 2024 zullen de uitgaves van de sectortitels van Agrio Uitgeverij, Akkerwijzer, Melkvee, Pig Business en Pluimveeweb verschijnen in het nieuwe A4+ formaat. Dit biedt adverteerders het voordeel dat advertenties niet aangepast hoeven te worden als ze worden doorgeplaatst in andere titels. Meer informatie over o.a. advertentiemogelijkheden en kosten vind je in Retriever.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Metaal + Techniek

Advertentieverkoop vakblad Metaal + Techniek naar Elma Media

Per 1 januari 2024 is Elma Media de nieuwe mediapartner van de Koninklijke Metaalunie. Elma Media verzorgt onder andere de advertentieverkoop van Metaal + Techniek. Het vakblad van de Koninklijke Metaalunie richt zich op ondernemers in de MKB-maakindustrie. Het biedt diepgaande artikelen, analyses en relevante informatie over de nieuwste ontwikkelingen, trends en technologieën in de sector. Metaal + Techniek verschijnt 9x per jaar in een oplage van 12.000 exemplaren op naam.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Fabulous Mama

Advertentieverkoop Fabulous Mama naar Bureau van Vliet

Per 15 oktober jl. verzorgt Bureau van Vliet de advertentieverkoop van Fabulous Mama. Dit magazine, voornamelijk gelezen door vrouwen (98% van het lezerspubliek), richt zich op jonge, hoogopgeleide, werkende vrouwen. Deze lezeressen onderscheiden zich door hun bovengemiddelde inkomen en hebben vaak een levensstijl en woonsituatie die hiermee in lijn liggen. Fabulous Mama verschijnt 6x per jaar. Alle advertenties in de gedrukte uitgave van Fabulous mama komen ook in de digitale editie. Naast adverteren in print biedt Fabulous mama diverse online advertentiemogelijkheden.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
Groei & Bloei

Advertentieverkoop Groei & Bloei naar Bureau Van Vliet

per 1 november jl. verzorgd Bureau Van Vliet B.V. de advertentieverkoop van de titel 'Groei & Bloei' van de uitgever Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde/Groei & Bloei. Deze titel bestaat uit een magazine, die 10x per jaar verschijnt, een website, nieuwsbrief en social mediakanalen. 'Groei & Bloei' richt zich op tuinliefhebbers van alle niveaus, van beginner tot expert. De kern van de doelgroep wordt gevormd door welgestelde, ervaren tuineigenaren van vijftig tot zestig jaar oud, die beschikken over een ruime tuin en die hun vrije tijd besteden aan het verrijken van hun tuinkennis en -inspiratie. Meer informatie over o.a. de advertentiemogelijkheden en kosten, vind je in Retriever.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
TwintigDertig

Nieuw magazine voor corporatieprofessionals: TwintigDertig

SGNM lanceert 13 november a.s. het vakblad 'TwintigDertig'. Het magazine richt zich op de drie grootste bouw- en installatiethema’s van de corporatiesector voor de komende jaren: de bouwopgave (nieuwbouw), verduurzaming van de bestaande woningvoorraad en innovaties in onderhoud. TwintigDertig wordt op naam en in controlled circulation verspreid onder managers vastgoed, managers asset en beheer, managers onderhoud, managers techniek, portefeuillehouders duurzaamheid en portefeuillehouders bewoners. De frequentie is 4x per jaar in een oplage van 2.500 exemplaren.

 • X icon
 • Linkedin icon
 • Email icon
NRC

Kennismaken met…

Image of Erwin Struyk - de Gast
Erwin Struyk - de Gast
Teammanager Digital Operations bij Adalliance / RTL
In drie woorden: Positief, vastberaden, nieuwsgierig
cup of coffee
Graag in gezelschap en met een beetje suiker en melk.
Adverteren nieuwskanalen

Mediaplanners bereiken via de nieuwskanalen?

Medianieuws per e-mail?

Ontvang een maandelijkse samenvatting van het meest belangrijke medianieuws per e-mail.