De business en het verdienmodel

Retriever Media Informatie B.V. is een onafhankelijke onderneming en sinds de oprichting in 2000 toonaangevend in het leveren van media-informatie aan mediaprofessionals. Retriever levert media-applicaties en content services aan klanten en business-partners. Onze onafhankelijke neutraliteit maakt ons tot een betrouwbare business-partner.

De core business

De core van onze business is het verzamelen van duurzame data en hier waardevolle informatie van maken voor mediaprofessionals. Onze geïntegreerde aanpak zorgt ervoor dat mediaprofessionals crossmediaal kunnen plannen en analyseren. De data, in combinatie met de gebruiksvriendelijke tools waarmee de informatie in hapklare brokken uit de database kan worden gehaald, biedt een duidelijke oplossing voor alle fases in het communicatietraject: van strategie tot planning en executie. Wij komen zelf uit de media industrie en begrijpen als geen ander welke data en informatie voor u relevant is.

Het verdienmodel

Het verdienmodel van Retriever is in lijn met onze doelstelling: het leveren van objectieve kwalitatieve mediainformatie aan mediaprofessionals. Dit kan alleen vanuit een neutrale en onafhankelijk positie en door samen te werken met alle uitgevers in Nederland. Voor alle uitgevers en exploitanten is opname van mediagegevens kosteloos. Dit doen wij omdat we compleet willen zijn. Retriever abonnees betalen voor het raadplegen van de informatie in de mediadatabase. Retriever levert de business intelligence maar de boekingen lopen altijd via de bureaus en adverteerders zelf. Retriever behoudt daarmee haar onafhankelijke neutraliteit.

Retriever logo

Onze bedrijfsdoelstelling

Het leveren van kwalitatieve data en waardevolle informatie aan mediaprofessionals.

Lees meer over ons