Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Peter Wybenga

Peter Wybenga

Creative Marketeer, mede eigenaar
In drie woorden: Niet Te Doen
cup of coffee
Zwart, in grote hoeveelheden

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Vooral op alle projecten die volgens velen 'ónmogelijk' waren en uiteindelijk toch - met succes - het levenslicht hebben gezien. De 'Oerknal' op herhaling, het ter aarde laten storten van enorme 'ijskometen', het concept en oprichting van de kleinste discotheek en meest eigenaardige café ter wereld 'Grancafé Klein Wiener Wad' met 35 directeuren, de oversteek met een Amsterdamse IJ-pont naar Vlieland met 500 Amsterdammers ("... als de koningin niet naar Amsterdam komt, komt Amsterdam wel naar de koningin!"), maar vanzelfsprekend ook op projecten als het jaarlijkse Cross Media Congres, de Cross Media Awards, <a href="http://www.demedia100.nl/over-de-media100.html" title="DeMedia100" target="_blank">DeMedia100</a>, het DeMedia100 Magazine en het splinternieuwe Cross Media Jaarboek.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik het allerliefst naar bijzondere concerten. Met name (avant garde) jazz , blues, fusion en klassieke (kamer-)muziek.
Wist je dat ik…
... niet alleen een enorme liefhebber ben van het Hammond B3 orgel (check bijvoorbeeld Joey DeFrancesco), maar ook van kerkorgels (Bach, Buxtehude)? ... per ongeluk de aanstichter was van de legendarische nachtelijke jamsessions na afloop van Northseajazz? ... de oprichter ben van het illustere Genevergenootschap? ... vaak heb opgetreden met Manke Nelis? ... verschillende keren heb gegeten met B.B. King?
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Ik heb het prima naar mijn zin in het hier en nu, maar zou met mijn gezin wel een paar jaar terug willen gaan in de tijd om onze kinderen nog eens mee te maken als kleuters. Dat was wel héél erg knus.

Peter's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
The Lobster
Welk boek kun je aanbevelen?
'Wat is de Wat' van Dave Eggers
Heb je een restauranttip?
De Karmozijn in Haarlem, Le Hollandais in Amsterdam
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Natuurlijk! Op 6 juli vindt de allereerste Media Rally plaats. Dat wordt een verrassende vakinhoudelijke rally, met een vrolijke prijsuitreiking en een geweldige afsluitende BBQ Party. Een lekkere start van de zomervakantie. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je gauw aan (check NederlandsMediaNieuws.nl en MarketingReport.nl)

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
Onweer of reeg'nen dat het giet, échte campingvrienden deert dat niet
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
<a href="/kennismaken-met/John-Olivieira" title=” John Olivieira”>John Olivieira</a>
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon