Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Miluska van t Lam

Miluska van t Lam

Hoofdredacteur Harper’s Bazaar
bij Hearst
In drie woorden: Nieuwsgierig, connector, avontuurlijk
cup of coffee
Zwart

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Op het vertrouwen dat ik krijg van mijn omgeving: professioneel en privé. En die omgeving is continu in verandering door de nieuwe uitdagingen die er op mijn pad komen of die ik actief opzoek. Trots ben ik vooral op mijn dochter Marie-Laure, omdat ze zichzelf durft te zijn.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Naar buiten gaan. De natuur, hardlopen, of juist de stad in. Dat kan ook in het buitenland zijn. Ik verwonder me graag. En omdat ik een echte hoteljunkie ben, probeer ik altijd nieuwe hotels op te zoeken.
Wist je dat ik…
steeds niet het Van Gogh museum heb bezocht. Schandalig! Wel heb ik veel over deze Van Gogh gezien in Arles, de plaats in Frankrijk waar hij ook een tijd heeft gewerkt en gewoond. En waar je overigens ook een heerlijk boutique hotel hebt, ontworpen door India Mahdavi. Van dezelfde ontwerper is een paar kilometer verderop, midden in de natuur een geweldig restaurant te vinden: La Chassagnette, bekroond met een ster. Boek tussen 1 juli en 22 september, als ook het beroemde fotofestival in Arles begint en rijd dan door de Camargue naar het strand.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Dat is op dit moment zonder twijfel Diane Vreeland, die als redacteur van 1936 tot 1962 haar fantasieën tot leven bracht op de pagina’s van Harper’s Bazaar. Ze had een geweldige smaak én visie en was heerlijk rebels. Haar rubriek Why don’t you spoorde aan om een persoonlijke stijl te ontwikkelen, met gekke vondsten. Dat gegeven, het ontwikkelen van een originele stijl, wil ik met Harper’s Bazaar nóg meer benadrukken. In Nederland word je opgevoegd met de zin ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’. Het is tijd dat we dat nu eindelijk eens van ons afschudden. Durf jezelf te laten zien, jezelf zichtbaar te maken. In je professionele leven, maar ook met een originele stijl.

Miluska's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Call me by your name van regisseur Luca Guadagnino. Een Italiaans-Amerikaanse film uit 2017 die vorig jaar in Nederland te zien was. Het is een verfilming van de gelijknamige roman van schrijver André Aciman. De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie, waarvan de vader een wetenschapper is. Samen met zijn ouders verblijft hij in de zomer in een villa op het Italiaanse platteland. Dan komt de mooie, iets oudere Oliver logeren, een academicus die Elio’s vader komt helpen met een wetenschappelijk onderzoek. Elio en Oliver worden verliefd en gaan op ontdekking. Deze film is een ode aan de liefde, maar is ook een feest voor het oog, waar het gaat om mode, interieur en het Italiaanse landschap. nieuwe film Mary Queen of Scots komt ook in me op als je deze vraag stelt. Met Harper’s Bazaar NetworkAcademy gingen we met onze members naar de preview. En ik kan je vertellen, de hele zaal was stil na afloop.
Welk boek kun je aanbevelen?
Ik noem liever een documentaire, mag dat? Seven Days Out, een relatief nieuwe documentaire op Netflix, die je meeneemt naar de zeven dagen voor een groots moment in de culinaire wereld, de wereld van de mode, sport en wetenschap. Ik heb gekeken naar het item over Chanel, waarbij je getuige bent van de zeven dagen voor Karl Lagerfeld zijn haute couture presenteert tijdens Paris Couture Week. Je komt achter de schermen bij de ateliers, maakt de doorpas mee, voelt de spanning, ziet hoe het team Le Grande Palais omtovert tot een landschapstuin en ervaart hoe de modellen de show lopen. Een must-see als je ook maar een beetje van mode houdt. Ik was geëmotioneerd door het vakmanschap en de schoonheid die ik zag. Vorige week was er weer een Coutureweek en mocht ik vanuit mijn rol de show bijwonen. Hoe functioneel ook, ik voelde me echt bevoorrecht en weet zeker dat ik dat elke keer zo zal voelen. Dit ambacht moeten we eren.
Heb je een restauranttip?
Kom gezellig naar Cecconi’s, het restaurant van Soho House Amsterdam. Een internationale ervaring in hartje Amsterdam.
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Blijf Harper’s Bazaar volgen, want deze grande dame onder de fashionmagazines bestaat vijf jaar in Nederland. Dat gaan we vieren! Het eerste event dat je bij kunt wonen is Bazaar’s International Women’s Day Summit in De Hallen. Een middag vol interessante sprekers over het onderwerp ‘maak jezelf zichtbaar’. Inspirerend dus voor vrouwen die hun leiderschapskwaliteiten verder willen ontwikkelen. Natuurlijk overgoten met een modisch sausje, à la Bazaar.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
"Elegance is when the inside is as beautiful as the outside" van Gabrielle Chanel, ofwel Coco Chanel.
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Evelien Reich van Elle Decoration
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon