Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Martha Riemsma

Martha Riemsma

Hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia
In drie woorden: optimistisch, energiek en gedreven
cup of coffee
Met (veel) melk en suiker

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Op onze krachtige redactie - we veroverden als enige regionale krant twee keer een Tegel, de landelijke prijs voor onderzoeksjournalistiek. Op onze fantastische stek in Roombeek waar we samen met de stadsomroep bouwen aan een mediahuis waarbij we letterlijk alle mensen & middelen in huis hebben om alle media te maken die nodig zijn in deze tijd. En natuurlijk op onze dominante rol en ons sterke merk in deze regio - we bereiken met onze app, site en krant elke dag bijna iedereen in Twente en de Achterhoek.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Lekker aanklooien met mijn zoons van 11 en 13, buiten in de zon met de weekendkranten en een verse cappuccino ben ik ook heel gelukkig! En ik heb sinds een jaar of twee de racefiets ontdekt, samen met mijn man (hij houdt me uit de wind) fietsen we regelmatig hele einden door het prachtige grensgebied hier.
Wist je dat ik…
..superfanatiek ben als het om een potje tafeltennis gaat. Kan je me voor wakker maken. We hebben sinds een half jaar een tafel op de redactie. Ik heb een vast speelmaatje. - we zijn erg aan elkaar gewaagd, winnen om en om en we vloeken wat af. Ik baal er gewoon van als hij er een dag niet is. Fijne uitlaatklep!
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Australië, 1999, samen met vriendin met wie ik daar tijdens mijn studie een tijdje op reis was. De vrijheid om 's ochtends te bedenken waar je zin in hebt, uit te zoeken waar het leuk is, je spullen in te pakken en hup, verder op avontuur! Elke dag een nieuwe horizon, nieuwsgierig naar wat de dag voor moois in petto heeft.

Martha's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Lost in Translation, heerlijke trage fijne film met fantastische rollen van Bill Murray en Scarlett Johansson. Ultieme romantiek zonder zoet te worden.
Welk boek kun je aanbevelen?
Het laatste boek dat ik las was van Paolo Giordano, De Hemel verslinden - hele fijne meeslepende roman. En natuurlijk de recente biografie van Willem Wilmink, taalvirtuoos en (lokale) held!
Heb je een restauranttip?
Sam Sam aan de mooie Oude Markt in Enschede - eetcafé zoals een eetcafé bedoeld is, fijn op zondagmiddag met de kinderen, fijn voor een zakelijke lunch en fijn om met een vriendin te eten. Mijn stam-eetcafé dus!
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Ontdek de variatie en leukheid van Nederlandse steden buiten de Randstad - Zwolle, Den Bosch, Nijmegen, Enschede, Deventer... onderschatte steden zijn het!

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
'Vaak ben je te bang' Weet niet van wie, maar ik geloof dat het een typische Twentse uitspraak is. En het klopt. Heel vaak ben je te bang, voor nieuwe dingen, voor verandering, voor dingen die niet comfortabel voelen. Maar net zo vaak blijkt achteraf dat het best meeviel!
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
<a href="/kennismaken-met/John-van-den-Oetelaar" title=” John van den Oetelaar”>John van den Oetelaar</a>, hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad. Vakman, liefdevol mens en eindeloos grappig.
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon