Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Klaas Leegwater

Klaas Leegwater

Directeur / eigenaar
In drie woorden: Gepassioneerd livemuziek-liefhebber.
cup of coffee
Zwart, met een halfje suiker. Geen melk. Tenzij het een cappuccino betreft.

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Ik ben met name trots op het simpele gegeven dat ik met mijn verzinsel LiveXS (popmagazine, website, radioshow, signeersessies, talent-platform) gedurende bijna 18 jaar, samen met een steeds weer wisselend team van gedreven muziekliefhebbers, heel veel bezoekers van live-venues en festivals een maandelijks dosis inspiratie, tips of achtergronden heb kunnen meegeven. Muziek raakt diep en brengt mensen bij elkaar. En aan die behoefte is sinds de 'uitvinding van popmuziek' nog nooit iets veranderd. Een kwestie van vraag bij publiek dat wil worden uitgedaagd en aanbod van steeds weer nieuwe spannende muzikanten bij elkaar brengen. Daar zijn we met LiveXS van 1995 tot 2013 altijd goed in geslaagd. En anno 2019 lijkt de nieuwe generatie die duiding ook weer te willen lezen, in print! De internationale onderzoeken tonen dat aan. Ik ben er trots op dat ik ook nu weer een groep mensen om me heen heb die dat avontuur -opnieuw- samen willen aangaan.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik wandel graag met mijn hond, Blondie. En zij heeft dan het liefst dat ik haar non-stop achter een bal laat aanrennen. Mens en dier in perfecte harmonie. Het was al vrij snel duidelijk dat ik de boerderij van mijn pa nooit zou overnemen, maar met dieren heb ik desondanks een enorm sterke band. En met de natuur.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Da's een gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Ik zou nog eenmaal het moment willen herbeleven waarop voor mijzelf muzikaal door één live-performance alle puzzelstukjes op de plaats vielen. Ik was toen 17. De Lovesexy-tour die Prince in augustus 1988 deed in de Kuip in Rotterdam. Daar zou ik met exact dezelfde groep uitzinnige fans en vrienden van toen weer precies zo willen staan. Het was een magische avond. Erna was ik muzikaal volwassen, en niet langer een 'top40'-kid.

Klaas's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Europa (van regisseur Lars von Trier)
Welk boek kun je aanbevelen?
Steve Jobs de biografie (van Walter Isaacson)
Heb je een restauranttip?
Belgisch biercafé de Zotte (vanwege de blauwe biefstuk met peperroomsaus)
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Ja, een flink aantal, maar dat zijn we momenteel aan het bewaren voor de eerste LiveXS Concertmagazine, sinds april 2013. Nog eenmaal gratis verkrijgbaar via alle poppodia, platenspeciaalzaken, oefenruimten en andere cultuurverzamelplekken in Nederland en België (vanaf 19 april 2019)

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
"Ever danced with the Devil in the Pale Moonlight? I always ask that of all my prey" (Jack Nicholson als The Joker, in Batman, 1990)
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Pieter Perquin ! (of was die nog nooit 'te gast'?)
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon