Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of John van den Oetelaar

John van den Oetelaar

Hoofdredacteur ED
In drie woorden: Ik ben mezelf
cup of coffee
Zwart

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Op mijn kinderen natuurlijk. Daarna: op de rol die wij als ED spelen in de regio Zuidoost-Brabant. Op de cultuur op onze redactie, die ongedwongen en open is. Ik ben ook trots op de regio Zuidoost-Brabant. Wij schrijven daar niet alleen over, wij zijn dat. Wij maken een onlosmakelijk onderdeel uit van die samenleving.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Muziek maken, heel veel muziek maken, in mijn eigen kleine studiootje. En verder: lummelen. Een beetje rondhangen terwijl iedereen thuis is. Gamen met mijn zoon, knutselen met mijn dochter, koffiedrinken, filmpje kijken. Het gebeurt te weinig, maar dagen in de laagste versnelling vind ik heerlijk.
Wist je dat ik…
.....ooit misdienaar was en dat daar best veel slechte grappen over te maken zijn, maar dat ik daar eigenlijk wel fijne herinneringen aan heb. Zo, dat mag ook wel eens gezegd worden. Ik kom nooit meer in de kerk, maar van onze pastoor leerde ik wel luisteren naar klassieke muziek. Na de kerk galoppeerde ik met mijn broer naar huis, vijftig meter verderop, om in de naastgelegen timmerfabriek te luisteren naar The Rockin' Birds, een rock 'n rollbandje dat daar repeteerde. Best of both worlds, dus.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Dan moet je je eerst afvragen of je terug in de tijd zou willen, of vooruit. Dat laatste is doodeng, natuurlijk, dus laat maar zitten. Terug in de tijd vind ik eigenlijk ook niet zo interessant, maar als het dan toch moet, zou ik wel bij de eerste repetitie van AC/DC willen zijn. Weinig ambitieus, zult u zeggen. Lekker overzichtelijk, antwoord ik dan graag.

John's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Tin Men
Welk boek kun je aanbevelen?
Jaap Robben, Zomervacht, het laatste boek dat ik las. Ik kreeg het van collega Peter Jansen, hoofdredacteur van De Gelderlander.
Heb je een restauranttip?
Veel te veel, ben ik bang. Eet een hamburger in het Blue Collar Hotel in Eindhoven. Of ga er eens uitgebreid voor zitten in de Treeswijkhoeve, in Waalre. Sowieso: culinair is er heel veel te ontdekken in de regio Zuidoost-Brabant.
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Zit, kijk om je heen en zie wat je hebt. Haal adem, heb lief.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
De antwoorden zijn altijd al aanwezig.
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Philipppe Remarque, binnenkort journalistiek directeur van De Persgroep.
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon