Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Jasper Boks

Jasper Boks

Hoofdredacteur
bij Helden
In drie woorden: Niet Snel Tevreden
cup of coffee
In de buurt van de gootsteen. Ik drink namelijk geen koffie...

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Verhalen die een impact hebben gehad. Met Frits Barend heb ik voor Helden een serie verhalen gemaakt over 'Turnterreur'. Wij waren het eerste medium dat schreef over de fysieke en mentale mishandeling van turnsters. Tien jaar lang hebben we de verhalen van de turnsters opgeschreven, net zo lang totdat onderzoeken werden gedaan naar de 'daders'. Uiteindelijk is van onze serie verhalen met de turnsters die rond de eeuwwisseling werden gekozen als Sportploeg van het Jaar - Verona van de Leur, Gabriëlla Wammers, Suzanne Harmes en Renske Endel - twee jaar terug een driedelige NPO-documentaire van gemaakt.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Zelf sporten, sport kijken. En schrijven. Op dit moment ben ik samen met zwemster Ranomi Kromowidjojo haar biografie aan het maken en die moet in juni, in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs, in de winkels liggen. Ik ga geen reclame maken, maar koop dat boek!!
Wist je dat ik…
Van Texel kom, mijn school - die van Journalistiek - niet heb afgemaakt, drie dagen in mijn eentje met een jonge Kobe Bryant ben opgetrokken en zelfs bij hem op zijn hotelkamer zat, ooit in mijn eentje in een kamertje van 3 bij 3 meter met Mike Tyson zat in New York en toen kritische vragen moest stellen over zijn depressies...
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Met Marco van Basten terug naar het EK van 1988, met Richard Krajicek terug naar Wimbledon 1996. En zo kan ik nog heel wat historische sportmomenten opnoemen waar ik dolgraag in het echt bij was geweest. Hoe mooi is het om met de hoofdpersonen van toen terug te gaan naar dat moment? Mooie rubriek voor Helden... Kom maar op met die tijdmachine!

Jasper's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Sportfilm: Moneyball 'Gewone' film: Good Will Hunting, The Usual Suspects, Seven, Memento.
Welk boek kun je aanbevelen?
'Mijn jacht op Lance Armstrong' van David Walsh.
Heb je een restauranttip?
Rails in Heiloo of Roberto in Alkmaar.
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Pak de boot naar Texel (en neem hem niet meteen terug!).

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt.' Uiteraard van filosoof J. Cruijff.
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Mijn collega Marlies van Cleeff. Zij begon als advocate en is nu sportjournaliste.
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon