Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Hans Nijenhuis

Hans Nijenhuis

Hoofdredacteur AD
In drie woorden: Media, Boeken, Talent (ontdekken)
cup of coffee
Gewoon zwart is goed.

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Op Thomas Rueb, Tom Vennink, Merlijn Kerkhof, Aaf Brandt Corstius, Angela de Jong, Karlijn van Houwelingen, Annemieke van Dongen en al die anderen die ik heb mogen tegenkomen tijdens mijn werk.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Buiten op een warme dag lezen in de schaduw.
Wist je dat ik…
Alle superheldenfilms van Marvel heb gezien? Ik heb een bios-clubje met mijn dochters.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Nu? Naar Zuid-Frankrijk met mijn vrouw, en laat die tijdmachine maar zitten.

Hans's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Cold War. Gaat niet over oorlog maar over liefde. En over muziek. Luister maar: https://www.youtube.com/watch?v=BvPkDdFeTk8
Welk boek kun je aanbevelen?
Thomas Friedman - Thank you for being late. Over waarom alles steeds sneller gaat en wat dat met mensen doet. Maar je kunt ook Homo Deus lezen natuurlijk, van Harari. Briljant, ook door hoe eenvoudig hij het allemaal uitlegt.
Heb je een restauranttip?
Ja natuurlijk, probeer restaurant Waterproef, in Scheveningen. In de zomer vragen of je buiten kunt zitten. De haven van Nice is er niets bij.
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Als je precies wilt nalezen hoe internet de krantenwereld op z'n kop heeft gezet, zijn de memoires van Alan Rushbridger, van 1995 tot 2015 hoofdredacteur van The Guardian, een aanrader.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
Laten we dingen zo eenvoudig mogelijk maken, maar niet eenvoudiger dan ze zijn. Heb ik van Albert Einstein geleend als motto voor het AD.
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
<a href="/kennismaken-met/Martha-Riemsma" title=” Martha Riemsma”>Martha Riemsma</a> hoofdredacteur van Twentsche Courant/Tubantia. Vakvrouw en geweldig mens.
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon