Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Gert-Jan Lasterie

Gert-Jan Lasterie

Head Social/PR
In drie woorden: digital, social, viral
cup of coffee
zwart

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Zakelijk gezien op het bedrijf dat ik in 2002 oprichtte: Flabber. Waar ik trots op ben is de voortrekkersrol op het gebied van content en advertentiemodellen. We weten al 14 jaar in een sterk veranderend medialandschap onze doelgroep te boeien en dagelijks terug te laten komen. Daarnaast ben ik trots op mijn overstap vorig jaar van het ondernemerschap naar Coolblue. Een enorm verschil in type organisatie en omgeving maar ik voel ik me er thuis en ben elke dag tot het bot gemotiveerd om samen met de rammend slimme mensen om me heen het merk nog groter en bekender te maken. Een dankbare taak.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik roei in een Acht bij Viking in Utrecht. Om die sportiviteit in balans te brengen, eet en drink ik graag met zoveel mogelijk vrienden. Ik ben dan ook blij met mijn goede genen waardoor ik altijd op hetzelfde gewicht blijf. Althans, tot nu toe. Daarnaast doe je mij een plezier met een goede serie zoals Silicon Valley van HBO.
Wist je dat ik…
Aan Lingo heb meegedaan? Overigens niet gewonnen.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Sowieso de toekomst in. Ik ben razend benieuwd hoe de wereld er rond 2100 uitziet en jaloers op iedereen die vandaag geboren is. Ik hoop dat interplanetair reizen dan mogelijk is en ik m'n vriendin dan kan verrassen op een weekendje naar de ruimte.

Gert-Jan's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Sideways! Fantastische roadtrip movie met Paul Giamatti en Thomas Haden Church. Als je die nog nooit gezien hebt, wacht op een katerige ochtend, zet 'm aan en laat je verrassen.
Welk boek kun je aanbevelen?
Als het gaat om mijn meestgelezen boek, dan zou ik "The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13 and 3/4" moeten aanbevelen. Die heb ik als kind kapot gelezen. Mijn laatste boekliefde had ik met "Hard-Boiled Wonderland en het einde van de wereld" van Murakami. Zo'n boek waar je je helemaal in kun verliezen.
Heb je een restauranttip?
Ik had de mazzel een reservering voor The Jane in Antwerpen te kunnen fixen. We hebben daar zo lekker gegeten en gedronken dat ik me haast niet kan voorstellen dat dat nog overtroffen wordt. Onvergetelijk.
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Ja! Ik kan iedereen Bunq aanraden. Onze CEO Pieter Zwart zei een keer in een interview: een goede bank is niet meer dan één goeie app. Dat klopt. En ik vind dat bunq dat is. Binnen een minuut heb je een rekening geopend en daarbij is het een hele sympathieke start-up die ik graag steun.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
"The Internet is just a world passing around notes in a classroom." - Jon Stewart
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Michiel Frackers en Jeroen Oosterbaan
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon