Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Damiaan Hage

Damiaan Hage

Hoofdredacteur AutoWeek
bij Sanoma
In drie woorden: Energiek, autoliefhebber, positief
cup of coffee
zwart zonder suiker

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Ik heb een hekel aan het woord 'trots'. Misschien ben ik te nuchter voor dat soort modewoorden. Maar ik kan wel met heel veel voldoening kijken naar de stapel van meer dan 75 verschillende tijdschriften die we elk jaar maken bij AutoWeek. Met een relatief kleine redactie flikken we dat mooi toch even, en daarbij produceren we ook nog eens zo'n 350 video's zelf en hebben we de meest complete autowebsite van Europa. En weet je wat het mooiste is? Het publiek vraagt om meer, meer, meer. Dat geeft me vleugels.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Sinds anderhalf jaar doe ik krav maga. Dat is een Israëlische verdedigingstechniek. Ik doe het niet omdat ik bang ben dat ik ooit in een situatie terecht kom waar ik geweld nodig zal hebben om me te bevrijden, maar omdat het een andere manier is van met mensen om gaan.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Ik zou wel even 20 jaar vooruit willen om te kijken hoe de autowereld er dan bijstaat. De autobranche is zwanger van een revolutie als het gaat om elektrisch rijden, zelfrijdende auto's en het overstappen van 'bezit' naar 'gebruik'. Ontwikkelingen die natuurlijk ook impact hebben op wat wij doen.

Damiaan's Tips

Welk boek kun je aanbevelen?
Ik ben gek op de reisboeken van Bill Bryson. Ik ken geen schrijver die humor zo goed weet te doseren als hij.
Heb je een restauranttip?
In mijn woonplaats Alphen aan den Rijn vind je een klein Italiaans restaurant: Il Delicato. Bestel daar de gevulde pasta met parmaham en truffel. Dat gerecht noem ik 'de hand van God'. Hemels.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
Niemand zegt op z'n sterfbed 'had ik maar meer gewerkt'. Vergeet dus niet je vrienden en familie minstens zoveel aandacht te geven als je werk.
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Eddie de Vries, hoofdredacteur van MOTO73.
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon