Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Angela de Jong

Angela de Jong

Tv-columnist bij het AD en regionale kranten
In drie woorden: Nuchter, loyaal, gedreven (al zeggen collega’s liever bezeten)
cup of coffee
Met opgeschuimde melk

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Op m’n man. Dat hij nog niet gillend is weggerend van alle hectiek en aandacht die mijn werk de laatste jaren met zich meebrengt. Op mijn kinderen, die zich er al helemaal niks van aantrekken. En op werkgebied: dat ik al 17 jaar bij het AD hoor.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Uitslapen, eten met familie en vrienden, iets leuks met m’n gezin, toch ook weer tv kijken. Maar waar ik op zaterdag ook altijd behoefte aan heb, is een uurtje ongestoord klooien in huis. Opruimen, verse bloemen halen, het gezellig maken. Dat geeft me rust. Met het opruimen van m’n huis ruim ik ook m’n hoofd op.
Wist je dat ik…
Mensen weten alles van mij, vrees ik
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Mijn moeder heeft ooit haar opwachting gemaakt in In de hoofdrol… van Mies Bouwman. Een schoolvriendin van haar stond centraal. Ik was 9 en mocht niet mee maar de opnames, omdat ik naar school moest. Destijds baalde ik al, achteraf nog meer. Als het kon ging ik met de tijdmachine naar ‘t Spant in Bussum om in het publiek te zitten en Mies live aan het werk te zien. En hard te klappen voor m’n moeder natuurlijk!

Angela's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Love actually, daar zit alles in
Welk boek kun je aanbevelen?
Ik ben nu bezig in Fortuna’s kinderen van Annejet van der zijl. Maar ik lees eigenlijk alles wat los en vast zit. Hendrik groen, Lale Gül, zeven zussen en vaak alles door elkaar. Verdwijnen in een boek, opgaan in een andere wereld is een geweldig gevoel, dat ik iedereen gun. Het is belangrijker dát je leest dan wát je leest.
Heb je een restauranttip?
Rijntje in Rotterdam

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
Jongens, waar gáát het over?
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Wouter de Winther
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon