Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Sara van Gorp

Sara van Gorp

Hoofdredacteur Kek Mama en VIVA Mama
In drie woorden: Eigengereid as hell
cup of coffee
Goeie koffie is altijd lekker

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
ʻWe hebben bij de start het lef gehad om alles aan Kek Mama te veranderen, behalve de naam. En na ruim twee jaar tegen de klippen op blijven doorzetten, hebben we sinds dit jaar 54% groei in resultaat. We groeien op alle fronten en met ons online platform zijn we dit jaar zelfs van 100.000 naar ruim 600.000 bezoekers per maand gegaan. Echt feest. En het mooie is: dat doen we met een grandioos team dat zo’n lol heeft met elkaar. Ik lig geregeld hardop te lachen als ik ’s avonds in bed m’n mail check. Niet alleen om de artikelen, maar zeker ook om de geestige mailtjes die collega’s sturen.’
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Stoeien met Ko (7) en Toon (3). Ik zit geregeld onder de blauwe plekken want het gaat er hard aan toe, maar geweldig is het. En intussen zijn ze ook wel weer zo dat ze 's avonds het liefst eindeloos op hun rug worden gekriebeld totdat ze in slaap vallen. Vind ik ook helemaal niet erg.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Naar 1999, de tijd dat we met de loeisnelle legerboot van een goede vriend over het Amsterdamse IJ rausten tijdens warme doordeweekse zomernachten. Kletsen met wijn en gewoon in het water springen om af te koelen. De boot is inmiddels verkocht, maar dat nachtelijk zwemmen moet ik komende zomer maar weer eens doen. Alleen dan in het weekend.

Sara's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Oeh er zijn zoveel mooie films. Een echte topfilm vind ik 'Strictly Ballroom', de eerste film van Baz Luhrmann. Ik ben zelf niet van het ballroom dansen (wel jarenlang fanatiek salsa gedanst) maar deze film is fantastisch absurd, geestig en ook nog eens lekker romantisch. Aanrader.
Welk boek kun je aanbevelen?
Ik heb thuis zo'n 15 meter boeken verzameld - Nederlands gestudeerd, dan krijg je dat - maar met de merken Kek Mama en sinds een half jaar ook VIVA Mama onder mijn hoede mag ik blij zijn als ik een boek per maand lees. Mijn favoriet van het afgelopen jaar was 'Birk' van Jaap Robben. Subtiel, spannend, veelkantig en geweldig goed geschreven. Kan niet wachten op de volgende roman.
Heb je een restauranttip?
Ik ben fan van Nelis in Oost. Het is gezellig en ze hebben er een superlekker voorgerechtplankje 'Naastenliefde' met allerlei gerechtjes om te delen. Sowieso de leukste manier van eten.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
'Do one thing scary every day' van Eleanor Roosevelt.
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
Jildou van der Bijl van LINDA.
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon