Kennismaken met…
Mensen maken het verschil. Zij gaan net dat stapje verder voor de klant of regelen net dat beetje extra waardoor campagnes verrassender of relevanter gecommuniceerd kunnen worden. Kom hier eens kennismaken met de mensen in de media die het vak zo speciaal maken!
Image of Mark Schoones

Mark Schoones

Creative Lead
In drie woorden: Hard-working, Alpha male, Jackhammer
cup of coffee
Zwart

Korte kennismaking

Waar ben je trots op?
Het feit dat geld zich nog altijd niet in m'n verzameling drijfveren heeft gewurmd. Van mijn ouders heb ik boven alles twee dingen meegekregen: Werk hard en doe iets dat je leuk vindt. Dan komt de rest vanzelf. Dit is een van de waardevolste adviezen die ik ooit heb gekregen.
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik kan hier heel pretentieus roepen dat ik veel lees in m'n vrije tijd. Dat ik graag luister naar Scarlatti. Het liefst gespeeld door Ivo Pogorelich. Dat is misschien over de gehele breedte 3 procent van m'n vrije tijd. Het leeuwendeel van m'n tijd hang ik net als andere stervelingen met m'n vriendin op de bank terwijl ik m'n Netflix-abonnement laat roken. Ik kook wel graag. Met zo'n schort om. Lekker man.
Wist je dat ik…
tijdens mijn studententijd m'n geld verdiende als stand-up comedian? Nooit écht wat geworden, gek genoeg.
Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
Met mijn vader naar 24 mei 1995. Om 20:30 om precies te zijn. Locatie? Het Ernst-Happel-Stadion in Wenen. Waarom? Zodat ik met mijn vader Ajax de Champion's League kan zien winnen tegen AC Milan. Als 8-jarig ventje was die wedstrijd al een belevenis. En dat terwijl ik toen in m'n pyjama op de bank zat.

Mark's Tips

Wat is je lievelingsfilm?
Philadelphia
Welk boek kun je aanbevelen?
Drive van Daniel Pink en Getting Things Done van David Allen hebben veranderd hoe ik naar werk kijk. Echt aanraders voor productiviteitsgekkies.
Heb je een restauranttip?
NAP in Amsterdam. Dat zit op IJburg. Onderschat gedeelte van Amsterdam. En dat zeg ik niet omdat ik er woon. Of eigenlijk wel. Wat ik wil zeggen, is dat jullie er allemaal weg moeten blijven zodat ik rustig kan wonen.
Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
Installeer f.lux en Noizio op je computer, koop een noise-cancelling koptelefoon en check eerst of er toiletpapier is voor je gaat zitten.

Tot slot

Wat is je favoriete quote?
Ik ben een intense quote-geek. Hieronder staan m'n vijf favoriete uitspraken. De eerste staat als tattoo op m'n pols."It's just a ride." - Bill Hicks."When the Game is Over, It All Goes Back in the Box." - John Ortberg "At every moment. We are volunteers." - Stephen Colbert "If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away." - Henry David Thoreau “Do not go gentle into that good night; Old age should burn and rave at close of day. Rage, rage against the dying of the light.” - Dylan Thomas
Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
<a href="/kennismaken-met/Bart-Visser/" title="Bart Visser">Bart Visser</a>
  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon