First-party data

first-party-data definition by retriever

First-party data

First-party data is informatie die een bedrijf rechtstreeks verzamelt van zijn klanten. Dit kan plaatsvinden wanneer mensen de website bezoeken, de app gebruiken, iets kopen of enquêtes invullen. Deze gegevens kunnen bestaan uit naam en adresgegevens, aankoopgeschiedenis, websiteactiviteit of interesses van de klant. Deze informatie kan het bedrijf helpen om zijn klanten beter te begrijpen en persoonlijker te benaderen.

 

Een voorbeeld van het gebruik van first-party data in de media is het tonen van gerichte advertenties die aansluiten bij de interesses van de doelgroep. Dit zorgt voor relevantere advertenties en een betere gebruikerservaring.

 

Het is echter heel belangrijk om bij het verzamelen en gebruiken van first-party data te voldoen aan de privacywetgeving zoals de GDPR. Deze wetgeving stelt strengere regels voor het verzamelen en gebruiken van gegevens.Daardoor hebben bedrijven nu een grotere verantwoordelijkheid om zorgvuldig met klantgegevens om te gaanen de privacy van klanten te beschermen.

  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon